Társadalmi szerepvállalás

ÉMSZ


A tetőfedő szövetségben folyamatosan próbálkozunk harcolni a szakma magyarországi megbecsüléséért, társadalmi rangjáért. A nemzetközi IFD tetőfedő szövetség évek óta megrendezi a fiatal tetőfedők világbajnokságát, amin az általunk felkészített magyar csapatok több érmes helyezést is elértek már.
A nálam végzett tanulóm Katona László a szentpétervári VB-n ezüstérmes lett, a következő VB-n pedig negyedik helyezést ért el.
A cserépfedés irányelvek című kiadványunk elkészítésében mint kivitelező mester vettem részt.
A cserépfedések irányelve című kiadvány 10 év utáni átdolgozott és kibővített kiadásában mint kivitelező szakértő vettem részt, 2016-ban.


A siófoki ipartestületben mint elnök, a helyi vállalkozók munkáját igyekszünk segíteni szakmai, könyvelési és munkajogi kérdésekben.
Az ipartestületnek sajnos egyre kevesebb a taglétszáma de ennek ellenére egy erős és nagyon jó közösség. Az egyre nehezebb gazdasági helyzetben fontos szerepe van egy vállalkozókat összefogó szakmai szervezetnek.

 

 

 

Oktatás

Több alkalommal vállaltam szakmai továbbképzést a CREATON tetőfedő oktatásain. Az olasz SILA tetőcserepek szakmai hátterének a biztosítását végeztem. Több tetőfedő és ács szakiskolánál végeztek tanulóim, ezekkel az iskolákkal a mai napig folyamatos és jó a viszony. Rendszeresen tartok tanulókat kamarai engedéllyel akikkel szintén jó kapcsolatban vagyok. A foglalkoztatható tanulói létszámra a jelenlegi engedélyem 4 fő.

 

 

 

 

Ólomhuszár

Az ólomkatona megálmodójával, Vlaszák Mihállyal egy általa megrendelt munka alkalmával találkoztam. Említette az ólomkatona kivitelezésének az ötletét, ami nekem nagyon tetszett. Szeretem a kicsit őrült ötleteket és azonnal \'rábólintottam\' a dologra: igen, ezt meg kell építeni, ha egy mód van rá! Beszélgettünk a kivitelezéséről, az elképzelt helyszínekről és a felállítás műszaki megoldásairól. Ahogy tudomást szereztem az ólomkatona méreteiről, felajánlottam a segítségemet a megvalósításához, amennyiben ácsipari vagy állványozási feladatokban tudok segíteni. Szívesen adom a munkámat vagy pénzt egy maradandó, egyedi, az országot és az embereket hírnevesítő, múltat idéző alkotáshoz. Az ólomkatona megépítésében való részvételt különösen fontosnak tartom, mert: politikamentes, a kihívásról és emberi összefogásról szól, nem pedig a meggazdagodásról.

 

 

Jogi nyilatkozat

Valamennyi fénykép kizárólag csak a forrás megjelölésével és előzetes engedéllyel használható fel.

Kapcsolat

Tel.:06-30-9220-130
Email: katonateto@gmail.com
Website: www.katonteto.hu

8600 Siófok,
Kiss János altábornagy utca 15.

Térkép